Poëziemedaille en poëziesterren

Het Poëziecentrum organiseert samen met CANON Cultuurcel de Gouden Poëziemedaille en de Poëziesterren. Een vakjury selecteerde de beste recente bundel en organiseerde een publieksprijs vanuit 3x 5 gedichten voor de eerste, tweede en derde graad.

Lopend vuur

In deze film zie je het verslag van het project "Lopend vuur" een samenwerking tussen kunstenaar Randy Geerts en de Spectrumschool Deurne. 

DIWANS

In 2012 en 2013 lanceerden Marc Colpaert en Laurent van Lancker Diwans.org. Dit participatief web-project, gesteund door het VAF, nodigde wereldwijd audiovisuele kunstenaars uit tot een interactieve en interculturele dialoog.

Armoede In Vlaanderen

« Je bent arm als je te weinig verdient om van te leven en teveel om dood van te gaan »

Eén op tien gezinnen in Vlaanderen leeft met een inkomen onder de armoede grens.
In België leeft één kind op zes in een arm gezin.
Armoede treft daarbij elke bevolkingscategorie.

Dag van de Cultuureducatie

Onder de noemer ‘Lopend VUUR. Meesterschap en engagement’ kwamen een 500-tal aanwezigen zich in Vooruit in Gent onderdompelen in verhalen en gesprekken over het opnemen van engagement, het opbouwen van meesterschap vanuit je engagement, …

Zintuigen

Wie media bewust wil gebuiken, moet er zich rekening van geven dat media ons niet enkel iets vertellen over de wereld, maar ook over ons zelf en over de Ander.
Media bepalen in belangrijke mate hoe we ons zelf en de ander ervaren.
In deze wereld gaat het over media en ons brein.

Dialoog tussen blikken

Shabini werkte met kleuters uit de drie kleuterscholen in Nieuw Gent (de Panda, het Prisma en Sint-Paulus) rond de overgang tussen teken en taal. Deze kleutertekeningen vormen de eerste bijdrage van de kinderen uit de buurt aan Shabini‘s Droom.

De mens als blikkenbouwer

De mens als blikkenbouwer

Waarnemen

Onze zintuigen zijn fundamenteel onbetrouwbaar als het om de ervaring van de werkelijkheid gaat: ze leveren ons een interpretatie op van de werkelijkheid, een interpretatie die afhankelijk is van biologische, culturele en historische omstandigheden.

Over blikken

Wanneer we in het oog kijken van iemand die voor ons zit, dan wordt ons gezicht weerspiegelt in zijn pupil. Wie kijkt ziet zijn eigen beeld (eidôlon). Kortom, wie zijn blik richt op de kern van een ander oog, ziet zichzelf.
Plato (Alcibiade, 133 a)